Friday, July 29, 2011

mimpi =(



aku selalu terbayang-bayang , termimpi-mimpi wajahnya di dalam mimpiku , aku tau aku rindu padanya , tapi apakan daya , aku rasa dia sudah ada penggantinya , pengganti yang lebih baik dariku , tapi aku tunggu , biarpun bertahun lamanya , walaupun aku tau aku jauh darinya tetapi aku setia menunggumu . kerana ini bukan cinta monyet .

p/s : buat orang yang pernah aku kasihi , sayangi dan cintai dahulu . buat cinta pertamaku =|

photo credit to KaixerGroup

Wednesday, July 20, 2011

aku bukan milik dia

jauhkanlah aku darinya, hanya itu yang aku pinta, perasaan itu hanya menyebabkab hatiku cemburu, aku tak tau mengapa aku berkenan padanya, mungkinkah aku tergoda? mungkinkah itu cinta pandang pertama? mungkin, tapi aku kira hanya godaan dunia yang ingin melihat aku terjatuh tidak berdaya, aku tahu kau wanita yang baik, bijak, peramah, dan sebagainya, aku suka dia ya Allah, tapi apakan daya, aku rasa dia bukan milikku dan aku bukan milik dia, dia punyai orang lain, orang yang lebih baik dariku, lebih bijak dariku, lebih rajin dariku, aku berusaha untuk menjadi yang terbaik, tapi apakan dayaku, aku tak punya apa-apa, miskin, hina dina, tapi kalau dialah jodohku, peliharalah dia walaupun aku tidak punyai mata untuk menjaganya, kerana sekarang aku bukan halal baginya. hanya itu yang mampu aku doakan.

p/s : bg si dia, jagalah diri, jgn lupa orang yang menjadikan kita, menjaga kita, menyayangi kita.
siapakah si dia? hanya aku dan pencipta yang tahu =)

cinta tiada "class" kalau hati tak ikhlas.

Monday, July 18, 2011

jodoh =)


ibarat kumbang rindukan bunga
bunga akan sentiasa mekar apabila ?
cukup airnya, 
cukup cahayanya, 
cukup makanannya.
tapi apa kaitan bunga dan kumbang ?
mengapakah kumbang rindukan bunga ?
kerana kumbang menghisap madu bunga,
jangan habis madu sepah dibuang,
hargailah jasa bunga,
bagi bunga,
apabila kumbang datang menjelma,
siramlah ia agar basah badannya,
supaya ia tidak dapat terbang jauh dari bunga.

p/s: jodoh dan pertemuan ditangan ALLAH S.W.T

=)

Sunday, July 17, 2011

pakcik tanpa nama =)



" tv3 bersamamu nak bagi aku doploribu (RM20k) pun aku tak ndak la,
AKU TAK BOLEH NAMPAK KIBLAT ALLAH S.W.T  TU DENGAN DUIT,
biar aku miskin tapi ilmu aku kaya,
biar aku dihina tapi martabat aku mulia,
itu aja."

=)

the special one =)


dulu, when the first time i follow blog dye neyh,
terase kosong tau ble tgk background dye,
just black and white,
cube yall bayangkan,
blog seorang perempuan hanyalah black and white,
no pinky stuff, no colourfull stuff,
but now look at the background, more colourfull, more attractive,
wahhh, my farahwaedod is back and change,
huhu, sorry farah just curious about the comment box actually,
bile nak letak, boley i "puji-puji" u lebih-lebih
and then one thing, i like your content
 p/s: farawaedod bile nak tunjukkan aku gambar
" sayonara merry go round " ?

=)

close your eye =|



why do we close our eye,
when we pray ?
when we dream ?
when we cry ?
or when we kiss ?
because we know that the most beautiful things are not seen,
but felt in the heart.

chabal oh chabal =)


" S├ębastien Chabal "
neyh la idola saye ,
dye main posisi number 8 and lock ,
nak jadi cam dye ,
tapi badan kecik so
main la prop =)

Saturday, July 16, 2011

thank you =)


" I respect those American that protect and 
give the right to us as a Muslim =) "
nice .

enemy =)








" forget your ENEMY , but don't forget their NAME "

love =)


Everyone says that love hurts,
but that's not true,
loneliness hurts,
rejection hurts,
losing someone hurts,
everyone confuse these things with love,
but in reality,
LOVE
is the only thing in the world
that covers up all the pain and
makes us feel wonderful again.

friend =)



A friend gives you hope when life is low,
A friend is a place when YOU have nowhere to go,
A friend is honest,
A friend is true.
My friend is precious.
And that my friend is YOU.
I appreciate YOU by:
when YOU smile ; I smile
when YOU hurt ; I hurt
when YOU cry ; I cry
when YOU jump off a bridge
I'm gonna miss YOU
=)

Sunday, July 3, 2011

the best music video i've ever seen =)

video

music video yang sgt simple , memang menjimatkan kos secara tidak langsung , hahaha .
tapi music video neyh bukan semata-mata nak jimatkan kos , tapi pikir ea , MV neyh sgt kreatif , tak perlukan kos yang tinggi , tempat yang besar dan mewah , hanya kat dalam bilik or rumah je , walaupun MV neyh simple , tapi kite dapat tgk kat youtube.com sendiri yang viewers dye dah mencecah   110,000,000 iaitu sebanyak 109,837,714


sebenarnyer saye pun baru je upload MV neyh , sebab pelik , tibe2 kawan-kawan saye duduk kat kerusi then wat kepale cam monyet tu , saye tye la , asal neyh , but dyorang wat "derk" je , pastu pasang lagu tu , THE LAZY SONG , n cakap , eh tade siul r cam dalam MV tu , pulak . bukan dyorang nak tunjuk kat saye Mv tu , so terpaksela download sendiri an , hahaha . tapi dalam ramai-ramai yang tengok MV neyh ade segelintir yang "dislike" sebanyak 16,552 dan yang "like" 485,057 .

sebagai buktinyer , ade pic kat bawah neyh , tapi yang neyh hanya buat mase saye tengah menulis entry neyh , yang selepas tu saye tak tau , maybe naik mendadak kot , hahaha .